Vanliga frågor

Vanliga frågor om markiser, persienner och gardiner

Tveka inte att kontakta oss om du har andra frågor eller funderingar.
Vi hjälper dig gärna!

Vad finns det för olika typer av markiser?

De vanligaste markiserna är terrassmarkis och fönstermarkis. Terrassmarkiser används på uteplatser för att skydda mot solljus och fönstermarkiser sitter på utsidan av fönster och skyddar insidan av huset mot solljus. Prata med oss så hjälper vi dig att välja rätt markis.

Hur länge håller en markis?

Hållbarheten på en markis beror i första hand på hur väl du sköter om den. En terrassmarkis kan hålla i mer än tio år om du sköter den efter tillverkarens instruktioner, och fönstermarkiser håller vanligtvis längre då de inte är lika utsatta för vind.

Kan jag måttbeställa gardiner och markiser?

Ja, hos oss kan du måttbeställa markiser och gardiner. Det är viktigt att markisen inte blir för bred eller för kort när du beställer den. Är du osäker på hur du ska mäta kan vi hjälpa dig med det. Kontakta oss eller boka ett hembesök!

Vilka gardiner ska jag välja?

Vilka gardiner du ska välja beror på vilken funktion du vill att dem har, till exempel mörkläggning eller enkel justering. Vi har ett brett utbud av gardinmodeller och hjälper dig gärna att hitta rätt.

Funkar automatisk styrning av gardiner och markiser?

Ja, med ny solskyddsteknik är det möjligt att styra dina markiser och gardiner i din mobiltelefon eller med rösten. Gör ditt hem smartare genom att koppla solskyddet till Somfy. Kontakta oss så berättar vi mer!