Energieffektiva gardiner

Se våra smarta gardiner i vårt Showroom i Uppsala.

Använd energieffektiva gardiner

Vi är stolta över att kunna arbeta med Luxaflex® som är branschledande när det gäller att spara energi vid fönstren. Redan 1985 uppfann de mycket energieffektiva Duette® gardiner, som utvecklades som ett svar på energikrisen i slutet av 1970-talet. Luxaflex® senaste innovation är Duette® Architella- gardinen. Väven har utformats som dubbla vaxkakestrukturer för att kunna erbjuda ännu bättre energieffektivitet. Utan bra gardiner kan upp till 50% av den energi som går åt för att värma eller kyla en bostad läcka ut genom dina fönster. Se nedan på våra tips eller ta kontakt med oss så berättar vi mer.

Våra fyra bästa energispartips för fönster

  1. Se till att alla fönster och dörrar är ordentligt tätade.
  2. Håll fönstren stängda när värme eller luftkonditionering är på.
  3. Öppna upp gardinerna under soliga vinterdagar för att fånga upp solvärmen och dra sedan för dem på kvällen för att hålla kvar värmen inomhus.
  4. Dra för gardinerna under sommaren för att hålla värmen ute.

Luxaflex produkter bidrar till att spara energi vid fönster på tre sätt:

  1. Isolering

Vintertid släpps hemmets värme ut genom fönstren. Samma fönster släpper in värmen under sommaren. Med isolerande gardiner kan du sänka energiförbrukningen, spara på kostnaderna för värme och kyla och dessutom skapa en behagligare inomhusmiljö.

  1. Reglera solvärmen

Den värme som solen avger, solenergin, må vara ett trevligt bidrag till uppvärmningen under vintern, men under sommaren kan den göra ett rum väldigt varmt, rent utav obehagligt att uppehålla sig i. Många av Luxaflex® gardiner hjälper dig att reglera solinsläppet för maximal solvärme på vintern och minimal solvärme på sommaren.

  1. Dagsljus

Dagsljus är ett behagligt alternativ för att lysa upp ett rum med naturligt ljus i stället för lampor. Många av våra gardiner är perfekta för att släppa in lagom mycket dagsljus i rummen och därigenom minska energiförbrukningen eftersom inga lampor behövs.